sobota, 23 lutego 2013

Omlet z otrębami z jabłkiem

Zdrowy podwieczorek = owoce+otręby. Do tego jajo, cynamon i odrobina miodu. Rzecz wspaniała!

Składniki:
jajo
łyżka otrębów owsianych
pół łyżeczki miodu
jabłko
cynamon
sól










Na rozgrzaną patelnie wrzucić pokrojone w kostkę jabłko i przesmażyć aż zmięknie, ale nie rozpadnie się. Następnie posypać cynamonem i wymieszać.
Jajko rozkłócić, dodać odrobinę soli, miód i otręby. Wymieszać.


 

Na rozgrzanej patelni usmażyć na brązowy kolor omlet, wyłożyć go na talerz, nałożyć usmażone jabłka i złożyć na pół. Podała bym go z jogurtem naturalnym, ale niestety takiego nie posiadałam.





Smacznego!

1 komentarz:

  1. no i mam kolejną inspirację na pyszne i szybkie śniadanie, a może nawet kolację :D

    OdpowiedzUsuń