piątek, 22 lutego 2013

Koktajl bananowo-jagodowy z lodów bananowych

Szczerze, to nie przepadam za bananami, takimi świeżymi. Co innego banany przetworzone. Najbardziej lubię robić z nich lody i je właśnie chciałam wczoraj zrobić. Zawsze w zamrażarce mam pokrojonego w kawałki banana, tak na wypadek chęci na lody:)
Zrobiłam więc wczoraj lody z banana, ale szkoda mi było, pozostałych po robieniu czekoladek, jagód, więc dodałam je do lodów. Konsystencja lodów została utracona, więc żeby jeszcze rozrzedzić dodałam jogurtu, mleka i wody, a dla zdrowotności-otrębów owsianych.
I tak powstał pyszny podwieczorek:)

Składniki:
1 banan
3 łyżki jagód
2 łyżki jogurtu naturalnego
szklanka mleka pół na pół z wodą, jak ktoś woli to tylko mleko
2 łyżki otrębów (ja dałam owsiane)

Zamrożonego banana należy zmiksować razem z łyżką jogurtu na gładką masę. Mi chwilę to zajmuje bo mam słaby mikser. I już! Bananowe lody gotowe :) Bez zbędnego cukru i polepszaczy.
No i do takich właśnie lodów dodałam jagody, drugą łyżkę jogurtu, mleko z wodą i otręby. Wymieszałam i wypiłam. No jeszcze w międzyczasie zrobiłam zdjęcie :)



Smacznego!

3 komentarze:

  1. Takie koktajle zawsze kojarzą mi się ze słońcem, latem i świeżością :)

    OdpowiedzUsuń