Chyba nastało w moim życiu sałatkowe szaleństwo :) Praktycznie codziennie inna. Nie opisuję tu wszystkich, bo nie wszystkim robię zdjęcia, a sama nie lubię opisów potraw bez zdjęć, dlatego takowych nie publikuję.
Robiłam przedwczoraj mamie sałatkę z surimi na drugie śniadanie do pracy. Uwielbia ją (może kiedyś też ją opublikuję). A że z tej sałatki pozostało trochę makaronu ryżowego, postanowiłam go spożytkować :)
Składniki:
makaron ryżowy
ser żółty o intensywnym smaku
kukurydza
świeży ogórek
jajko ugotowane na twardo
szczypior
jogurt naturalny
majonez
sól, pieprz, zioła prowansalskie
Przygotowany, wg wskazówek na opakowaniu, makaron ryżowy wymieszać z pokrojonym w kostkę serem, ogórkiem, kukurydzą, posiekanym jajkiem i szczypiorem. Dodać jogurt i majonez. Ja zawsze mieszam ze sobą w proporcjach mniej więcej 3:1. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Proste i smaczne. Eksperyment zdecydowanie udany :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz