Jak dla mnie najważniejszą częścią tej sałatki są brokuły, które uwielbiam :)
Z drugiej strony, bez sera żółtego, sałatka nie miałaby smaku.
Zaprezentowane połączenie wg mnie jest świetne. Tą sałatkę mogłabym jeść cały czas.
Składniki:
250 g fasolki szparagowej zielonej
200g groszku zielonego (mrożonego lub z puszki)
1 mały brokuł,
8 plastrów sera light (wg przepisu, ale ja to wolę długodojrzewający ser)
50 g jogurtu naturalnego
mały ząbek czosnku,
sól, pieprz,
koperek
łyżeczka łuskanego słonecznika
Warzywa gotujemy na półtwardo, a następnie studzimy.
Ser kroimy w paseczki, lub trzemy na tarce.
Jogurt doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku i dodajemy koperek. Mieszamy i wylewamy na przygotowane warzywa z serem. Wszystko razem mieszamy.
Słonecznik wysypujemy na rozgrzaną, suchą patelnie i chwilę smażymy aby uwolnić aromaty. Tak przygotowanym słonecznikiem posypujemy sałatkę.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz