niedziela, 8 czerwca 2014

Delikatna sałatka z makaronem ryżowym i surimi

Pyszna i leciutka sałatka w sam raz nadająca się na drugie śniadanie, jak widać sałatka wypełnia moje śniadaniowe pudełeczko na jogurt :) Ta sałatka w biodra nie idzie ;P

Składniki:
małe opakowanie paluszków surimi
1/2 makaronu ryżowego,
niewielki ogórek,
jogurt naturalny,
majonez
sól, pieprz
cukier,
zioła prowansalskie


Makaron przygotowujemy wg przepisu, odsączamy i studzimy.
Surimi kroimy na plasterki ok. 0,5mm, a ogórka kroimy na 4 kawałki wzdłuż, wydrążamy nasionka i kroimy na plasterki 0.5mm.
3-4 łyżki jogurtu mieszamy z łyżeczką majonezu, szczyptą cukru, solą i pieprzem oraz 1/2 łyżeczki siół prowansalskich i tak powstały sos dodajemy do pozostałych przygotowanych składników. Mieszamy i szamiemy :)

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz